Zo was het de laatste 10 jaar.

In 1999 ben ik als eenmanszaak gestart met E-tech management. Een adviesbureau aanvankelijk uitsluitend voor Elektro- en Electronische installaties. Ik was er na diverse technische, commerciële en leidinggevende functies van overtuigd voldoende kennis te hebben van deze tak van techniek.
De start is van meet af aan goed geweest en al snel was ik betrokken bij grote en meer omvangrijke projecten met de nadruk op het gebied van Utiliteitsbouw en Industrie. Daarvoor konden we een gedegen ontwerp opstellen en volledig uitwerken.
Al na enkele jaren actief te zijn geweest kwam steeds vaker de vraag om een totaal installatieadviseur. Dit kwam de projecten ten goede en alles kon nagenoeg in een en dezelfde hand blijven. Geheel bij toeval kwam ik bij een nieuwbouwproject Gemeentehuis Vlissingen in contact met een Werktuigbouwkundig adviseur die nagenoeg op dezelfde wijze werkte als E-tech management. De klik was er en tot de dag van vandaag werken wij met dit bedrijf nog steeds samen onder prima condities en volgens strakke en reële afspraken. Later kwam daar nog een tweede Werktuigbouwkundig adviseur bij en ook daarmee hebben wij een goede samenwerking. Het gaat er immers om dat de klant zo optimaal mogelijk geadviseerd wordt.

Niet alles was voorspoedig.

Na de vliegende start kwam er zo’n ca. 6 jaar geleden ineens een erg vervelende periode aan en ben ik geconfronteerd met een “val” ongeluk. Na een op het eerste oog nietszeggend ongeval heb ik helaas aan mobiliteit fors moeten inleveren. Dit is ook de reden dat ik sinds enkele jaren regelmatig gebruik moet maken van een “stoel op wielen”. Maar…….als je kunt omgaan met een mechanische handicap is het blijven werken aan je doel en levenswerk overigens niet echt een probleem. Een cliënt zei eens daarover: “Al willen je benen niet wat jij wil, zolang het in de bovenkamer kan is er nog heel veel werk te doen. Met wat aanpassingen is dit proces goed ingevuld. Ik deel die mening en stilzitten is niet bevorderlijk dus…………er is nog genoeg te doen.

Waarom veranderen?

Door je bezig te houden met je gezondheid, leeftijd, werk, toekomst, etc., etc.. kon het niet uitblijven dat er veranderingen moesten komen. Binnen ons gezin zijn er geen opvolgers die E-tech management konden doorzetten en dus ben ik gaan denken over andere mogelijkheden. Aangezien wij zelden voor “gemakkelijk” kiezen was het bedrijf stoppen of verkopen géén optie.
De laatste 12 jaren was ik bekend met Frenk Jacobs en heb naar volle tevredenheid met hem als techneut/engineer samengewerkt in verschillende projecten en bij diverse bedrijven.
Op mijn vraag om in te stappen in een nieuw bedrijf met een bestaand verleden was dit voor Frenk geen enkel punt van discussie we waren immers aan elkaar gewend en zijn verder gegaan met het zoeken naar een voor ons geschikte persoon. Na enige tijd van zoeken en diverse sollicitatiegesprekken hebben wij de ontbrekende derde persoon gevonden die overigens ook een deel van mijn werk zou kunnen invullen en zodoende ons relatiebestand zou kunnen vergroten. In de persoon van Patrick van de Kerkhof denken wij de juiste man te hebben gevonden.
Met ons drieën willen wij het bedrijf en de portefeuille uitbreiden.
De 3 in het logo verklaart een beetje de nieuwe naam van ons bedrijf.


REALIZM - CREATIVE SOLUTIONSRentema Advies BureauE-Tech Management